Världspremiär för Chemistry of Life – En osynlig inre värld den 25 mars

2023-01-20T15:22:36+00:00 20 januari 2023|Okategoriserade, Pressmeddelanden|0 Comments

Chemistry of Life – En osynlig inre värld har världspremiär den 25 mars på Visualiseringscenter C 

En resa in i ditt inre universum – Chemistry of Life använder avancerade vetenskapliga visualiseringar för att ta med oss in i den dynamiska, molekylära värld vi alla bär inom oss. Vi utforskar mitokondrierna, cellernas kraftverk, och lär oss hur de kemiska processerna i våra celler sammankopplar oss med alla andra livsformer på jorden. Men hur vet vi allt detta? Hur utforskar vi det som utgörs av några få atomer?

Chemistry of Life är den tredje filmen som produceras inom Wisdome-projektet av Norrköpings Visualiseringscenter C med stöd av Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse. Världspremiär för domfilmen blir den 25 mars 2023 på Visualiseringscenter C i Norrköping och filmen kommer därefter att visas på Curiosum i Umeå. Under 2023 kommer filmen ha premiär i samtliga domteatrar inom Wisdome-projektet.

– Chemistry of Life är en banbrytande produktion som har inneburit många spännande utmaningar för produktionsteamet. Nu är vi inne på slutrakan och ser fram emot att snart få bjuda in publiken till molekylernas fantastiska värld, säger Anna Öst, producent och manusförfattare till Chemistry of Life.

Anna Öst har tillsammans med sitt team på Visualiseringscenter C arbetat med Chemistry of Life under flera år. Produktionsteamet har också fått internationell förstärkning av den biomedicinska animatören Drew Berry från Australien och företaget Nanographics från Österrike. Berättarrösten i filmen är skådespelaren Eric Ericson och musikskapare är den Norrköpingsbaserade kompositören Magnus Chirqwin.

– Vi är i slutfasen av produktionen och arbetar med att få ut de sista bildrutorna till filmen. Jag hoppas att den får ett gott mottagande både nationellt och internationellt, säger Christian Södergren som är Technical Director vid Visualiseringscenter C.

Presskontakt:
Kim Brax, produktions- och innehållschef
kim.brax@visualiseringscenter.se
011 – 15 63 13