WISDOME Stockholm invigd

2023-12-07T15:32:42+00:00 7 december 2023|Okategoriserade|0 Comments

Den 5 december invigdes WISDOME Stockholm och med det är nätverket av fem visualiseringsdomer i Sverige komplett. WISDOME Stockholm erbjuder inte bara omslutande domupplevelser i 3D utan också en spektakulär träbyggnad väl värd ett besök.

Wisdome Stockholm är Tekniskas största satsning någonsin, och när Kungen på tisdagen klippte bandet till den nya upplevelsearenan markerades också starten på museets 100-årsjubileum.

H.M. Konungen delade med sig av barndomsminnen från Tekniska museet och uttryckte beundran av den spektakulära träbyggnaden och nyfikenhet för den innovativa visualiseringstekniken som nu ska skapa enastående upplevelser inne i Wisdome Stockholm.

Kulturminister Parisa Liljestrand talade varmt om Tekniska museets viktiga arbete för att inspirera barn och unga, och som en plats där vetenskap får möta teknik och konst. ”Här sitter vetenskapen bokstavligen i väggarna,” sade ministern om Wisdome Stockholm.

Vid invigningen presenterade professor Anders Ynnerman visionen bakom satsningen och tog med gästerna på en kavalkad av spektakulära upplevelser som visar på potentialen med vetenskaplig visualisering och teknikens möjligheter.

– Genom WISDOME kommer vi att nå ut med vetenskapskommunikation till de över två miljoner besökare vid landets fem ledande science centers. Den övergripande målsättningen är att bidra till ökat intresse för naturvetenskap, teknik och matematik – ett oerhört viktigt och aktuellt uppdrag, säger Anders Ynnerman, grundare och initiativtagare för WISDOME och konsortiedirektör för Visualiseringscenter C i Norrköping.

Wisdome Stockholm öppnar för allmänheten den 9 december 2023.