Making Magic 3D prisad på internationella filmfestivaler

2023-01-20T11:25:44+00:00 29 september 2021|Okategoriserade|0 Comments

Domfilmen Making Magic 3D – A Visual Effects Story flerfaldigt prisad vid flertalet internationella filmfestivaler.

Tidigt på morgonen den 29 september svensk tid presenterades vinnarna av Macon Filmfestival i Georgia, USA i en digital livesändning. Vinnare av ”Best Long Form” inom domfilmskategorin blev Making Magic 3D – A Visual Effects Story som är producerad av Norrköpings Visualiseringscenter C. Filmfestivalen ägde rum den 19-22 augusti och efter juryarbete presenterades vinnarna digitalt den 29 september.

– Jättekul att filmen fått så positivt bemötande och flera fina priser. Jag är stolt och glad att jag fått medverka. Tack och Grattis till oss alla, säger Peter Stormare, Skådespelare.

Den 30 juli i år blev även Making Magic 3D utsedd till ”Best 3D Movie” vid Fulldome Festival i Brno, Tjeckien. Visualiseringscenters 3D-artist, Måns Larsson och Technical Director, Christian Södergren var på plats och mottog priset. Making Magic är en 8K Fulldome-show i 3D baserad på forskningen bakom digitala visuella effekter. I föreställningen får vi följa med Peter Stormare på en hisnande resa och upptäcka hur effekter skapas – från ekvationer till explosioner.

– Det är superkul att vi har fått ett erkännande som världsledande domfilmsproducenter och sätter Norrköping på kartan. Inom kort visas förhoppningsvis Making Magic 3D på fler platser i världen, säger Jonathan Klittmark, Marknadsansvarig.

Domföreställningen är producerad av Norrköpings Visualiseringscenter C inom WISDOME av med stöd från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse. Inom WISDOME samverkar Sveriges fem ledande science center och flera universitet med utgångspunkt i den världsledande forskningen inom visualisering som bedrivs vid Visualiseringscenter och Linköpings universitet. Visualiseringscenter har som uppdrag att skapa fem domföreställningar där resterande produktioner kommer ha premiär varje höst 2021-2025.

– Making Magic 3D hade världspremiär på Visualiseringscenter den 3 oktober 2020 innan centret fick stänga pga pandemin. Centret öppnade lagom till sommaren igen och just nu är Making Magic 3D den populäraste föreställningen som visas, säger Kim Brax, Verksamhetsledare.

Making Magic har även under 2021 vunnit pris för ”Best Documentary Fulldome Film” vid Fulldome Festival i Minsk. Filmen blev även under 2022 utvald att visas på den internationella domfilmskonferensen IMERSA i Montréal.