Premiär för den första Wisdome-produktionen

2020-10-07T14:54:49+00:00 7 oktober 2020|Okategoriserade|0 Comments

Den 3 oktober 2020 hade den första Wisdome-produktionen premiär på Norrköpings Visualiseringscenter C. Domföreställningen går under titeln Making Magic 3D – A Visual Effects Story där man får följa Peter Stormare som berättarröst på en hisnande resa i en visuell värld. Föreställningen är baserad på forskningen bakom digitala visuella effekter där publiken får uppleva hur effekterna skapas till film och datorspel – från ekvationer till explosioner.

Premiärhelgen på Norrköpings Visualiseringscenter C var välbesökt med fyra utsålda föreställningar där publiken delade med sig av mycket positiv respons. Domföreställningen kommer visas under varje helg och skollov under 2020.

Making Magic 3D är den första domproduktionen i världen som är producerad i 8K-upplösning. Under 2019 genomfördes en omfattande uppgradering i domen på Norrköpings Visualiseringscenter C med sex stycken 6P-laserprojektorer som överlappar varandra och skapar en magisk upplösning i 8K.

Inom ramen för den nationella satsningen Wisdome finns ett långsiktigt mål att producera fem domföreställningar, med ett brett spektrum av vetenskapliga ämnen. Domföreställningarna produceras av Norrköpings Visualiseringscenter C.

Visionen bakom Wisdome är stor; att nå miljontals skolbarn och studenter genom en immersiv vetenskaplig kommunikation över hela Sverige. Detta genom att uppgradera den nuvarande domen vid Visualiseringscenter C i Norrköping och etablera fyra nya domer i Göteborg, Malmö, Stockholm och Umeå. Wisdome har sin utgångspunkt i den världsledande forskningen inom visualisering som bedrivs vid Norrköpings Visualiseringscenter C.

Making Magic 3D är producerad inom Wisdome av Norrköpings Visualiseringscenter C med stöd från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse.